Slide background

2022

2022

Slide background

2021

2020

Utrechts Kamerkoor

Het koor bestaat momenteel uit 19 leden: 5 sopranen, 6 alten, 4 tenoren, 2 baritons en 2 bassen. Bij tenoren en baritons is verdere uitbreiding mogelijk, evenals bij de sopranen. Zie verder de pagina Lid worden.

Het repertoire van het koor omvat een brede schakering aan werken uit de Europese koorliteratuur vanaf de Renaissance tot heden: hoofdzakelijk a capella werken in een thematische programmering. Omdat het koor een relatief kleine omvang heeft, voert het werken die voor een grotere bezetting bestemd zijn, uit in de vorm van projecten waaraan gastzangers kunnen deelnemen. Het laatste concert dat zo is uitgevoerd was de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt in de dorpskerk van Vorden en de Sint Willibrorduskerk in Utrecht (februari 2019). Sindsdien heeft het koor door corona slechts beperkt kunnen optreden. Zo kon het op 21 november 2021 eindelijk  het concert Troost (Bach, Kuckuck, Distler) uitvoeren en op 25 maart 2022 het duoconcert Van Dom tot Dam met Photonen Vocaal Ensemble uit Amsterdam. Momenteel bereidt het koor het tweejaarlijks nieuwjaarsconcert voor met werken van onder andere Britten en Lauridsen; uitvoering vindt op 1 januari 2023 plaats, waarschijnlijk in de Geertekerk. Maar eerst treedt het koor in de periode september t/m november nog op dverse plaatsen op in het kader van de festiviteiten vanwege de viering van 900 jaar stadsrecht Utrecht. Het is een programma met muziek van uitsluitend Utrechtse componisten. Eén partituur is dankzij subsidie van de stad Utrecht vervaardigd door Willem Wander van Nieuwkerk op een gedicht van Michiel Angenent: “Utrecht met recht”.

Op de pagina Geschiedenis staan de concerten die we door de jaren heen hebben gezongen.

Wie zingen in het koor?

Sopranen

Maike

Anja

Yvonne (nieuwsbrief)

Caroline

Ellie

Ellie

Alten

Xana (bestuur)

Petra

Marjan

Paulien

Dorien

Tenoren

Pim

Bert Damsa

Bert

Benno

Benno

vacature

Bassen

Jacques (bestuur)

PortretV

Victor

Michiel (bestuur)

Jan

Martin

Repetitiebeelden

Jeroen Clausman heeft op onze repetitie op 12 december 2017 voor het nieuwjaarsconcert foto’s gemaakt. Hieronder een impressie van die repetitie.

Repetitie voorafgaand aan het concert op 9 juni 2017, Tuindorpkerk, Utrecht
Foto’s: Ries Agterberg.

Het concert op 22 mei 2016 in Middenbeemster © foto’s Albert Roosenburg

De Groninger Synagoge, voorafgaand aan ons concert van 10 juni 2017 (foto Els Pennewaard)