Utrechts Kamerkoor

Het koor bestaat momenteel uit 16 leden: 5 sopranen, 7 alten, 2 tenoren, 1 bariton en 2 bassen. Bij tenoren en baritons is verdere uitbreiding mogelijk, evenals bij de sopranen. Zie verder de pagina Lid worden.

Het repertoire van het koor omvat een brede schakering aan werken uit de Europese koorliteratuur vanaf de Renaissance tot heden: hoofdzakelijk a capella werken in een thematische programmering. Omdat het koor een relatief kleine omvang heeft, voert het werken die voor een grotere bezetting bestemd zijn, uit in de vorm van projecten, waaraan gastzangers kunnen deelnemen. Het laatste concert dat zo is uitgevoerd was de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt in de dorpskerk van Vorden en de Sint Willibrorduskerk in Utrecht (februari 2019). Sindsdien heeft het koor door corona geen optredens meer kunnen verzorgen. Op dit moment ligt het accent op groei van het koor, technische kwaliteiten en optimalisering van de koorklank. Het koor bereidt momenteel twee concerten voor: 21 november 2021 Troost (Bach, Kuckuck, Distler) en 25 maart 2022 duoconcert Van Dom tot Dam met Photonen Vocaal Ensemble uit Amsterdam.

Op de pagina Geschiedenis staan de concerten die we door de jaren heen hebben gezongen.

Wie zingen in het koor?

Michiel (bestuur)

J.S. Bach, Jesu Meine Freude 2012, de Sint Nicolaasbasiliek in IJsselstein

Repetitiebeelden

Jeroen Clausman heeft op onze repetitie op 12 december 2017 voor het nieuwjaarsconcert foto’s gemaakt. Hieronder een impressie van die repetitie.

Repetitie voorafgaand aan het concert op 9 juni 2017, Tuindorpkerk, Utrecht
Foto’s: Ries Agterberg.

Het concert op 22 mei 2016 in Middenbeemster © foto’s Albert Roosenburg

De Groninger Synagoge, voorafgaand aan ons concert van 10 juni 2017 (foto Els Pennewaard)