Slide background

2022

2022

Slide background

2021

2020

Concerten 2023

Op 1 januari 2023 brengt UKK zijn tweejaarlijks nieuwjaarsconcert om 15:30 uur in de Geertekerk. Het concert is geconcentreerd rond het thema bloemen. Juist vanwege de turbulente tijden waar de wereld zich momenteel in bevindt willen wij het nieuwe jaar met de belofte van een komende lente inluiden. Wij brengen werk van Benjamin Britten (Five Flower Songs), William Byrd (Though Amaryllis dance), Morten Lauridsen (Les Chansons des Roses), Cecilia McDowall (A red, red rose) en John Wilbey (Flora gave me fairest Flowers). Verder zijn er piano- en zangsolo’s. U kunt tot 31 december 18.00 uur hier kaartjes bestellen. Kaartjes zijn ook te koop bij de kerk, vanaf 15.00 uur.

 

Eind 2023 komen twee koren uit België, Koor Floriaan uit Antwerpen (olv Ada Bakelants) en het West-Vlaams dameskoor Zimra uit Izegem (olv Diederik Glorieux) naar Utrecht om samen met het UKK olv Bauwien van der Meer een concert uit te voeren. Deze drie koren hebben namelijk afgesproken gezamenlijk enige concerten te brengen: eerst dus in 2023 Utrecht, dan in 2025 in Antwerpen en tenslotte in 2027 in Izegem. Speciaal hiervoor wordt in opdracht van de koren een koortriptiek gecomponeerd door de Nederlandse componiste Mirjam de Wit en de Vlaamse tekstdichteres Veerle Demuynck (Narrante vzw).

Vorige optredens

Concerten 2022:
In de periode juni-november vierde Utrecht 900 jaar stadsrecht. (Zie de website). UKK stelde speciaal hiervoor een programma samen uit muziek van Utrechtse componisten.  De try out van dit programma was op 25 maart in de Pieterskerk (terugblik). De uitvoeringen van het “concert Utrecht met recht” (pdf) vonden plaats in de periode september-november:

  • zaterdag 24 september 11:00 uur, Woonlocatie Amerpoort Prinses Margrietstraat
  • zondag 25 september,15:30 uur in Landhuis Oud Amelisweerd
  • zaterdagmiddag 5 november, Museum Speelklok: eerste concert om 13.45 uur, tweede concert om 14.45 uur.

UKK en Photonen Vocaal Ensemble uit Amsterdam o.l.v. Jeroen Spitteler brachten samen een duoconcert in de serie Pieterskerkconcerten. Elk koor zong een deel van het programma, o.l.v. de eigen dirigent.

UKK zong muziek van Hendrik Andriessen, Herman Strategier, Jetse Bremer, Monique Krüs en Willem Wander van Nieuwkerk.
Photonen zong muziek van o.m. Jan Pzn Sweelinck, Alphons Diepenbrock , Jeroen Spitteler, Mathilde Wantenaar.
Samen brachten de koren Un beau baiser van Louis Andriessen ten gehore.