Concert 2024

Op 14 april 2024 brengt het UKK het Spaans concert Fata la Parte ten gehore met muziek van  de componisten Mario Castelnuovo-Tedesco (Romancero Gitano), Carlos Guastavino (Indianas), Gisela Hernandez Gonzalo (Suite Coral)  en Juan del Encina. Het concert  vindt om 15:00 uur plaats in het Stadsklooster aan de Kanaalstraat 200 in Utrecht.

Kaartjes zijn te koop via de link hierboven of vóór de uitvoering bij de kassa.

Vorige optredens

In het weekend van 9/10 december 2023 kwamen koor Floriaan (Merksem) en Dameskoor Zimra (Izegem) naar Utrecht om samen met het UKK het concert Drieluik uit te voeren in de Geertekerk.

De drie koren spraken een jaar eerder af om een biënnale te houden van dit concert: eerst nu dus in 2023 Utrecht, dan in 2025 in Antwerpen en tenslotte in 2027 in Izegem.

In opdracht van de drie koren schreef de Vlaamse tekstdichteres Veerle Demuynck (Narrante vzw) speciaal voor deze unieke samenwerking het gedicht Triptiek, waarop de Nederlandse componiste Mirjam de Wit de koortriptiek componeerde. De drie koren voerden deze Triptiek op zondag 10 december gezamenlijk uit. Daarnaast bracht elk koor afzonderlijk ook zelf nog muziek ten gehore (Programmaboekje).

De uitvoering was een succes en het meer dan 100 koppige publiek was erg enthousiast over wat de drie koren ten gehore brachten. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende uitvoering in Antwerpen alweer in volle gang.

Op 1 januari 2023 bracht UKK zijn tweejaarlijks nieuwjaarsconcert in de Geertekerk. Het concert was geconcentreerd rond het thema bloemen . Juist vanwege de turbulente tijden waar de wereld zich momenteel in bevindt wilden wij het nieuwe jaar met de belofte van een komende lente inluiden. De Geertekerk was afgeladen vol met enthousiaste bezoekers. Wij zongen werk van o.a. Benjamin Britten en Morten Lauridsen (programmaboekje).

Als voorproefje op ons Spaans concert in 2024 zongen  drie koorleden ieder een lied uit de Flores Argentina’s van Carlos Guastavino.  Caecilia Boschman speelde van hem de pianosolo El ceibo.

In de periode juni-november 2022 vierde Utrecht 900 jaar stadsrecht. (Zie de website). UKK stelde speciaal hiervoor een programma samen uit muziek van Utrechtse componisten.

UKK en Photonen Vocaal Ensemble uit Amsterdam o.l.v. Jeroen Spitteler brachten samen een duoconcert in de serie Pieterskerkconcerten. Elk koor zong een deel van het programma, o.l.v. de eigen dirigent.

UKK zong muziek van Hendrik Andriessen, Herman Strategier, Jetse Bremer, Monique Krüs en Willem Wander van Nieuwkerk.
Photonen zong muziek van o.m. Jan Pzn Sweelinck, Alphons Diepenbrock , Jeroen Spitteler, Mathilde Wantenaar.
Samen brachten de koren Un beau baiser van Louis Andriessen ten gehore.